Haine pentru păpuși, cadouri pentru fete!
Cosul de cumparaturi
Meniu lateral stanga::
Categorii de produse
Cadouri pentru fetițe

Pe Messa.ro vei găsi accesorii pentru fetițe, seturi de activități și lucru manual, precum și hăinuțe pentru păpuși, dar și pentru action figures de 12 inch (24-25cm, scara 1:6 sau "scara de joc"), cum sunt, de exemplu, păpușile Barbie (Mattel), Steffi Love (Simba Toys).

 

Gata ambalate!

La cerere, putem ambala hăinuțele și accesoriile cumpărate și putem atașa mesaje personalizate, pentru ca să le poți oferi cadou chiar în momentul livrării.

Alege cele mai frumoase cadouri pentru fetițe!

 

Spălarea și curățarea hainelor pentru păpuși

Spălarea și curățarea hainelor pentru păpuși poate fi o problemă. Foarte multe sunt lucrate din materiale sintetice, sensibile, care se pot deforma, întinde, deșira sau rupe la spălat și întotdeauna sunt făcute din textile care nu au trecut printr-un proces de spălare. Unele sunt rezistente la apă, dar altele își pierd culoarea și devin... spălăcite!

 

Pentru fetițe, spălatul hainelor păpușilor lor poate deveni parte a jocului.

Așadar, poate ar fi o idee bună să le procuri o cădiță din plastic, specială pentru spălatul hainelor de păpuși și să le pui la dispoziție un flacon de șampon.

Fetițe spălând haine de păpușiAvantaje psihologice pentru copiii care au o sarcină casnică de acest fel:

  • dezvoltarea motricității fine,
  • asumarea unei sarcini utile (ca o mică responsabilitate personală), pe care o percep ca pe un joc,
  • cultivarea atenției și
  • deprinderea de a duce o sarcină la bun sfârșit.

În plus, îmbrăcarea păpușilor cu haine curate, spălate chiar de mânuța ei, ajută fetița să obțină satisfacție din însuși rezultatul acțiunii (deci nu printr-un sistem de recompensare!) și, ca urmare, își crește stima de sine.

 

Așadar, ce și cum faci ca hainele pentru păpuși să-și păstreze forma, să nu se decoloreze și să nu se deșire la spălat?

În primul rând, oricât ți-ar fi de peste mână, recomandarea noastră este să speli hăinuțele de păpuși manual, cu detergent care face multă spumă sau chiar cu șampon, în apă călduță - cât suportă mâna. Dacă ai multe, multe de spălat sau, pur și simplu, n-ai chef să te complici cu asta, poți spăla hăinuțele păpușilor și la mașina de spălat, dar la temperaturi medii și folosind programul special pentru țesături delicate și sintetice.

Hăinuțele pentru păpuși, odată spălate, nu se storc! Excesul de apă se îndepărtează manual, prin presare, apoi se plasează piesa de îmbrăcăminte între două prosoape și se apasă ferm. Nu se freacă, pentru că materialul se poate întinde și deteriora foarte ușor, iar dacă are detalii speciale, cum ar fi aplicații de material, paiete, strasuri, sclipici, acestea se pot desprinde, iar hăinuța păpușii își pierde farmecul.

După ce hăinuța este astfel pregătită de uscare, se îndreaptă cu mâna eventualele cute (unele hăinuțe de păpuși se pot călca, altele nu!) și se pune la uscat într-un loc bine ventilat. Nu se agață cu cârlige, pentru că acestea tind să lase urme în material și deformează îmbrăcămintea, care apoi stă urât pe corpul păpușii. Hăinuțele de păpuși se pot usca la nevoie și pe calorifer, dar asigură-te că ai pus pe el o cârpă sau un prosop, să nu stea îmbrăcămintea direct pe suprafața fierbinte.

 

Succes la spălat hăinuțe de păpuși!

_____________

Sursa imaginii: CHILD-LAND.